Home » Particulieren

 

Particulieren

 

In Nederland is de warmtepomp bezig aan een opmars. We realiseren ons dat we in de toekomst niet meer kunnen rekenen op het gebruik van gas en dan is een warmtepomp mét bodemwisselaars een zeer goed alternatief. 

Hieronder vindt u een korte opsomming wat het effect is op de energiebesparing, het milieu en de mogelijkheden tot verwarmen én koelen! En hoe zit het met warm water? 
 

 * Energiebesparing. Het hoge rendement van een warmtepomp zorgt voor een energiebesparing in een woning tot 40% en in bedrijfsgebouwen zelfs tot meer dan 60%. De Clausius Warmtepomp met Bodemwisselaars kan uit 1kW electriciteit wel tot 5kW aan warmte produceren! De besparing wordt nog hoger wanneer u zelf energie opwekt d.m.v. zonnepanelen of een andere duurzame energiebron.

* Milieu. Een warmtepomp gebruikt geen fossiele brandstof en wanneer er gekozen wordt voor groene stroom (al dan niet zelf opgewekt) dan verwarm je je huis of pand op een zeer duurzame manier. De Bodemwisselaars worden door een gecertificeerd Boorbedrijf aangebracht waarbij de strikte regelgeving gevolgd wordt, met respect voor de bodem om deze niet onnodig te belasten.

* Verwarmen én Koelen. In een goed geïsoleerde woning is een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuurverwarming (vloer- of wandverwarming) voldoende de woning te verwarmen en op een comfortabele temperatuur te houden. Met de warmtepomp kunt u ook koelen, uw woning is zomers heerlijk koel en bijkomend voordeel is ook nog dat het koelen zorgt voor een regeneratie van uw bronsysteem.

* Warm water. Een warmtepomp met boiler, zoals de Clausius Elite 200L. kan water tot wel 85 graden Celsius verwarmen! Deze hoeveelheid is meer dan voldoende voor normaal gebruik in een gezinswoning. Met deze optie is de Clausius Warmtepomp uniek in technologie.

Meer informatie?

Neem dan direct contact op!